Beste lezer,

In verband met de bestrijding van het coronavirus hebben de beroepsverenigingen oefentherapie en fysiotherapie op 20 maart jl. nieuwe richtlijnen gepubliceerd voor behandeling in de praktijk. Deze richtlijnen raden oefen- en fysiotherapeuten aan om alleen nog acute klachten in de praktijk (of thuis) te behandelen, om fysiek contact zo veel mogelijk te beperken. Ik heb besloten mijn verantwoordelijkheid te nemen en hier gehoor aan te geven.

Dit betekent dat ik per direct alleen in acute, spoedeisende gevallen patiënten zal ontvangen in mijn praktijk. De behandeling vindt in dat geval plaats onder strikte voorwaarden van het RIVM. Alle andere behandelingen (inclusief al gemaakte afspraken) zullen tot nader bericht per telefoon en/of beeldbellen doorgang vinden of uitgesteld worden.

Wanneer is er sprake van een acute klacht?
Of er sprake is van een acute, spoedeisende situatie is afhankelijk van de klacht(en) en alle bijkomende omstandigheden. Er kan sprake zijn van een acute klacht als u plotselinge of chronische hevige pijn ervaart die u belemmert in uw dagelijks functioneren. Of als uw klacht leidt tot psychische problemen zoals somberheidsklachten.

Wat is beeldbellen?
Beeldbellen (ook wel bekend als beeldschermzorg of videobellen) is een vorm van zorg op afstand waarbij de behandelaar en de cliënt via een beeldscherm met elkaar kunnen communiceren. Behandelaar en cliënt zijn voor elkaar zichtbaar en hoorbaar, ook is het mogelijk om schermen te delen.

Vragen en overleg
Ik benadruk dat ik tijdens deze periode beschikbaar ben en blijf voor overleg of vragen. Ik moedig u aan om contact met mij op te nemen als uw klachten verergeren of als u andere vragen heeft. Ook als u denkt dat uw klacht niet spoedeisend is. Ondanks het feit dat ik u in de meeste gevallen niet fysiek kan ontvangen, help ik u graag!

met vriendelijke groet,
Janneke Zwarteveen

Belangrijk bericht i.v.m. het coronavirus. Klik hier om het te lezen

Belangrijk bericht i.v.m het corona virus. Klik hier om het te lezen