Janneke Zwarteveen

In 1988 ben ik afgestudeerd aan de academie Lichamelijke Opvoeding  te Zwolle. Gelijk na deze studie ben ik de opleiding oefentherapie Mensendieck gaan volgen aan de Hogeschool van Amsterdam. In 1993 heb ik deze succesvol afgerond waarna ik mijn praktijk  voor oefentherapie Mensendieck ben gestart  in het centrum van Zwolle. Inmiddels werk ik meer dan 20 jaar op verschillende locaties in Zwolle. Lees meer..

 • Duizeligheid

  Duizeligheid is een term die we gebruiken voor evenwichtsklachten. De sensaties die men ervaart kunnen onderling nogal verschillen: draaierigheid, licht in het hoofd, zweverigheid, het gevoel dat de wereld draait, het gevoel zelf rond te tollen of het gevoel te vallen.

 • Haptonomie

  Haptonomie gaat ervan uit dat al ons gedrag en handelen wordt gestuurd door ons gevoel. Mensen die op een ongezonde manier met hun gevoel omgaan door er niet naar te luisteren, kunnen lichamelijke klachten ontwikkelen.

 • Myofasciale Triggerpoint Therapie en Dry Needling

  Onder het myofasciale pijnsyndroom verstaat men een verzameling van klachten en symptomen in het houdings- en bewegingsapparaat die veroorzaakt worden door myofasciale “triggerpoints”.

 • Psychosomatische Oefentherapie

  Wanneer we uit balans raken door een te hoge werkdruk, ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, drukte thuis of op het werk, zorgen, conflicten dan kan deze spanning lichamelijke klachten veroorzaken. De psychosomatisch oefentherapeut helpt lichaam en geest weer in balans te brengen.

 • Slaapoefentherapie

  Iedereen slaapt wel eens slecht. Maar als u langere tijd slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaart u steeds meer beperkingen in uw functioneren. Op den duur beïnvloedt het uw hele leven en al uw emoties.

Over mij

In 1988 ben ik afgestudeerd aan de academie Lichamelijke Opvoeding  te Zwolle. Gelijk na deze studie ben ik de opleiding oefentherapie Mensendieck gaan volgen aan de Hogeschool van Amsterdam. In 1993 heb ik deze succesvol afgerond waarna ik mijn praktijk  voor oefentherapie Mensendieck ben gestart  in het centrum van Zwolle. Inmiddels werk ik meer dan 20 jaar op verschillende locaties in Zwolle.

De afgelopen jaren heb ik o.a. de opleiding Adem- en Ontspanningstherapie (AOT), de opleiding Myofasciale Triggerpoints inclusief de module Dry Needling te Groningen, de basisopleiding aan de Academie Haptonomie te Doorn, de opleiding tot Slaapoefentherapeut en de opleiding Psychosomatisch Oefentherapeut aan de Hogeschool Utrecht afgerond.

Naast mijn werk als oefentherapeut Mensendieck, ben ik instructeur groepsfitness bij een trainingscentrum en geef ik regelmatig bedrijfstrainingen ter bevordering van een gezonde houding, beweging en stresspreventie op de werkvloer.

Ieder mens is uniek en heeft een andere aanpak nodig van zijn of haar gezondheidsproblemen. Samen met u inzicht krijgen in deze persoonlijke puzzel is iedere keer weer een uitdaging voor mij. Door mijn ruime ervaring en kennis heb ik veel te bieden om de therapie succesvol te laten zijn.

Tijden & Locaties

Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
09.00 - 10.00
10.00 - 11.00
11.00 - 12.00
12.00 - 13.00
13.00 - 14.00
14.00 - 15.00
15.00 - 16.00
16.00 - 17.00

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday