Directe Toegankelijkheid

Per 1 januari 2008 is de Directe Toegankelijkheid Oefentherapie (DTO) ingevoerd. Dit geeft u de vrijheid om op eigen initiatief en zonder verwijsbrief de oefentherapeut in te schakelen.

Wanneer u zich aanmeldt zonder verwijzing van de huisarts zal er voor het onderzoek en de behandeling een zorgvuldige screening plaatsvinden. Aan de hand van deze screening zal ik beslissen of u met uw klacht/hulpvraag aan het juiste adres bent. Wanneer dit niet het geval is zal ik u adviseren een afspraak te maken met uw huisarts.

Vergoedingen / Tarieven

Oefentherapie Mensendieck is een erkende, paramedische behandelmethode, de Psychosomatische oefentherapie is een specialisatie hiervan. Wanneer u aanvullend verzekerd bent worden de behandelingen vergoed door uw zorgverzekeraar. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van de soort aanvullende verzekering die u heeft afgesloten. Raadpleeg de polis van uw ziektekostenverzekering voor informatie over de vergoeding.

Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent, dan gelden de volgende tarieven:

Oefentherapie Mensendieck :

BehandelingTarief
Behandeling in de praktijk€ 37,50
Behandeling aan huis€ 47,50
Intake en onderzoek na verwijzing arts€ 45,-
Screening *, intake en onderzoek€ 45,-
Verzuimtarief**€ 27,50

Psychosomatische oefentherapie:

BehandelingTarief
Behandeling in de praktijk€ 47,50
Behandeling aan huis€ 57,50
Intake en onderzoek na verwijzing arts€ 57,50
Screening *, intake en onderzoek€ 57,50
Verzuimtarief**€ 37,50

*Screening: als u zonder verwijzing van een (huis)arts komt, wordt eerst een screening uitgevoerd en eventueel uw huisarts geïnformeerd.

**Indien u zich binnen 24 uur voor uw afspraak afmeldt, wordt het verzuimtarief gehanteerd. Dit betekent dat er 75% van het geldende tarief bij u wordt gedeclareerd. Dit wordt niet vergoed door uw verzekeraar.

Belangrijk bericht i.v.m. het coronavirus. Klik hier om het te lezen

Belangrijk bericht i.v.m het corona virus. Klik hier om het te lezen